• Door wie?

    Margriet Overbeek

    Van oorsprong ben ik A-verpleegkundige.  Na ruim 10 jaar maakte ik de overstap van het ziekenhuis naar de studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit van Leiden en werkte jaren als docent Nederlands.

    In 2005 lokte het mij weer om professioneel bezig te zijn met gezondheid en ziekte en ik begon met de 4-jarige beroepsopleiding tot shiatsutherapeut aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu. www.iokai.nl In 2009 haalde ik daar mijn diploma als iokai  shiatsu therapeut. www.iokai-shiatsu.org Bovendien ben ik gecertificeerd Touch Pro stoelmasseur en volgde ik diverse NLP-trainingen. Inmiddels ben ik ook weer terug in mijn oude vak als verpleegkundige en werk met veel plezier als praktijkverpleegkundige voor twee huisartsen in Leiden. Als docent ben ik betrokken bij diverse opleidingen Westerse Medische Basiskennis voor complementair therapeuten.

     

    Communicatie in de ruimste zin van het woord is het thema in al mijn werkzaamheden op dit moment. Mijn ideaal is een wereld waarin de reguliere en de complementaire gezondheidszorg zinvol met elkaar communiceren, elkaar aanvullen en ondersteunen.